Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GY.I.K.

Mi az a LED?

A LED szó az angol Light-Emitting Diode (=fényt kibocsátó dióda) kifejezés rövidítéséből származik. A dióda által kibocsátott fény színe a félvezető anyag összetételétől, ötvözőitől függ.

A LED-es világítóeszközök kivitelüket tekintve lehetnek a hagyományos izzókkal kompatibilisek, azaz ugyanúgy foglalatba tekerhetők, 230 V-osak és lehetnek speciális kivitelű, szigorúan csak a saját tápegységükkel működtethető megoldásúak.

A LED és az izzólámpa alapvetően különböző elektromos alkatrész, ezért a „LED-izzó” kifejezés nem helyes.
Nagy teljesítményű fehér LED-ek.
A kereskedelmi forgalomban kapható egyedi diódák teljesítménye ma már eléri a 100 wattos nagyságrendet, fényhasznosításuk pedig meghaladja a 100 lm/W értéket. Megfelelő áramgenerátoros táplálás esetén ez az egyik legkedvezőbb érték a világítástechnikában.

Működése

A fény úgy keletkezik, hogy a diódára kapcsolt elektromos áram a dióda anyagában levő atomok elektronjait gerjeszti, amitől azok nagyobb energiaszintű atompályára lépnek, majd miközben visszatérnek eredeti energiaszintjükre, fotonokat bocsátanak ki (a fényelektromos jelenség fordítottja).

A LED-ek előnye, hogy a kimeneti fény előállításához alacsony áramerősséget és feszültséget igényelnek, kicsi a fogyasztásuk, kevéssé melegszenek, nagy a kapcsolási sebességük, kis helyen elférnek, ütésállók és nagy az élettartamuk.

 

Személyesen hol tekinthetem meg a termékeket?

1094 Budapest, Balázs Béla utca 27. , valamint a 1133 Budapest, Visegrádi u. 76. számú szaküzletünkben a megrendelést követően, saját termékeink megtekintésére van lehetőség.
Hol tájékozódhatok az árakról? Az árakról a webshopon belül a megkeresett termékek neve alatt található bruttó árakból tájékozódhat.
Amennyiben kérdése merül fel, kérem hívja ügyfélszolgálatunkat, melyet a "Kapcsolat" menüpont alatt talál meg. 

 

A LED izzók valóban drágábban mint egy hagyományos izzó?

Igen, a LEDes izzók magasabb áron szerezhetők be, de hosszútávon jobban teljesít mint egy hagyományos izzó.
A LED a legmegfelelőbb példája az ár-érték arány fogalomnak.
Egy korszerű LED izzó átlagos élettartama 35.000 óra, míg egy hagyományos izzóé 1000-2000 óra.

Van-e garancia a megvásárolt termékekre?

Igen, minden jogszabályi háttérnek eleget téve garanciát vállalunk termékeinkre, melyről többet az oldal alján található "Garancia" menüpontban olvashatnak.